Hur ofta ska man tvätta ett duntäcke?

Innehållsförteckning

Hur ofta ska man tvätta ett duntäcke?

Hur ofta ska man tvätta ett duntäcke?

Dun och fjädrar klumpas ihop med tiden vilket kan göra att ett täcke verkar tunnare, detta på grund av att de drar till sig fukt från våra kroppar. Man kan bevara fylligheten i täcket och kudden genom att tvätta det minst en gång om året, gärna två gånger och som mest fyra gånger per år.

Kan man tvätta ett Tyngdtäcke?

Alla CURA-täcken är tvättbara. CURA Pearl Classic och CURA Pearl Eco kan både tvättas i 60 grader maskintvätt och centrifugeras med lågt varvantal. För CURA Pearl Basic rekommenderar vi 40 grader maskintvätt. ... Täcket ska alltid sträckas ut i längd och bredd efter tvätt.

Kan man torktumla ett täcke?

Täcken ska endast torkas i torktumlare. Under våren och sommaren lockas man gärna att torka så mycket som möjligt av tvätten utomhus, men det är själva snurrandet i torktumlaren som är nödvändigt för att fördela fyllningen och få täcket helt torrt.

Hur mycket tvättmedel till duntäcke?

Använd sparsamt med tvättmedel För ett duntäcke rekommenderas ungefär 50 ml enzymfritt tvättmedel och ca 30ml för en dunkudde. Om har ett tvättmedel som är anpassat för just dun brukar doseringen framgå på förpackningen. Se också till att inte bland in annan tvätt.

Vad är Dunprogram?

Läs sängklädernas egna tvättanvisningar. Dunprogrammet doserar en mindre mängd tvättmedel och har rikligare sköljningar än andra tvättprogram. Tvättmedel som lämpar sig för duntvätt doseras automatiskt av maskinen. Tvättmedlet är oparfymerat och har godkänts av allergi- och astmaförbundet.

Kan man torktumla dunkuddar?

Torktumla kudden på låg värme. Låt den aldrig lufttorka. – Pausa torkningen, ta ut och ”puffa” kudden så att innehållet fördelas och därmed torkar bättre. När torkningen i tumlaren automatiskt avslutas och kudden känns torr kan den ändå vara fuktigt inuti.

Relaterade inlägg: