Hur lång tid tar det att utbilda sig till PT?

Innehållsförteckning

Hur lång tid tar det att utbilda sig till PT?

Hur lång tid tar det att utbilda sig till PT?

Du kan till exempel läsa PT-utbildningar på Yrkeshögskolan, folkhögskolor eller via utbildningar som anordnas av gym och träningsanläggningar. Men du kan även studera på högskola under tre år vilket öppnar upp för jobbmöjligheter på högre nivå som till exempel friskvårdskonsulent.

Hur mycket kan man tjäna som PT?

Vad tjänar jag som PT? Detta varierar beroende vilken anställningsform och hur mycket erfarenhet du har. Enligt framtid.se är genomsnittslönen 30 400 kronor i månaden före skatt.

Måste man ha PT licens?

Många som funderar på att jobba som PT undrar om man behöver en licens eller gå en speciell pt-utbildning för att börja arbeta inom yrket. Svaret är att personlig tränare inte är en skyddad yrkestitel (som till exempel läkare eller advokat är), och att en licens därför inte är ett krav.

Hur jobbar man som PT?

Personlig tränare, PT kallas även för fystränare eller fysinstruktör, lägger upp och genomför individuellt anpassad fysisk träning med en kund på träningscenter eller inom rehabilitering och friskvård. Även kost- och näringsråd ingår. En personlig tränare bör du ha god kunskap om träning och idrottsnutrition.

Relaterade inlägg: