Vilka går med i Jehovas vittnen?

Innehållsförteckning

Vilka går med i Jehovas vittnen?

Vilka går med i Jehovas vittnen?

Jehovas vittnen har verksamhet i över 200 länder och har ca 8 miljoner aktiva anhängare enligt egen statistik. I Sverige finns det cirka 23 000 medlemmar.

Vad händer om man går ur Jehovas vittnen?

– Om du lämnar blir du utfryst, helt osynlig för släkt och vänner som är kvar i församlingen, berättar hon. ... Värst med att hoppa av från Jehovas vittnen är utfrysningen, förklarar Umeåbon Suvi Kling som vill berätta sin historia för att hjälpa andra som vill lämna destruktiva miljöer.

Hur ser samhället på Jehovas vittnen?

Hur skulle du beskriva Jehovas vittnen? – Som ett kristet samfund, till stora delar. Men understryka att de skiljer sig för att de inte vill närma sig samhället. ... Det här är en väldigt stor del av tron, och då är man intresserad av andra delar av samhället där man inte delar den här uppfattningen.

Hur styrs Jehovas vittnen?

Jehovas Vittnen har idag två delar – den Centrala ledningen och ”Organisationen på fältet”, vilket betyder alla övriga Vittnen. De allra högsta inom den Centrala delen är den ledning som styr Jehovas Vittnen från Brooklyn i New York. Ledningen består av det antal män som utgör Den styrande kretsen (eller De Äldste).

Relaterade inlägg: