Kan man tvätta duntäcke?

Innehållsförteckning

Kan man tvätta duntäcke?

Kan man tvätta duntäcke?

Tvätta i tvättmaskin i 60 grader så att det blir ordentligt rent. Kör gärna ett extra sköljprogram. Tvätta dina täcken ett och ett, proppa inte maskinen full. ... Däremot kan duntäcket bli förstört om man inte torkar det på rätt sätt.

Hur lång tid tar det att torka ett duntäcke?

Att tvätta och torka ett täcke kan ta 6-8 timmar.

Vad kostar det att tvätta kläder?

En någorlunda energisnål tvättmaskin drar ca 1 kWh per tvätt i 60 grader. Räknar man med en kostnad på 1,20 kronor per kWh och kostnader för tvättmedel på cirka 1,30 per tvätt samt vatten för cirka 80 öre, så blir den totala kostnaden för varje tvätt i 60 grader 3,30 kronor.

Vilket program torktumlare duntäcke?

Ge täcket ordentligt med tid i torktumlaren och använd gärna ett program på svag värme för att inte “bränna” dunet. Släng gärna med tennisbollarna igen - de hjälper att flytta om dunet så att det blir ordentligt torrt överallt och hjälper till att återställa täckets fluffiga känsla.

Hur länge torktumla kudde?

Det är en bra idé att ta ut täcket eller kudden ur torktumlaren då och då för att skaka och puffa upp dem lite, så att fyllningen fördelas och maskinen får lite luft och inte blir för varm. Gör det ungefär varje halvtimme under de minst fyra timmar som det tar innan dunen är ordentligt torra.

Relaterade inlägg: