Vad kostar det att anlita djurambulansen?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att anlita djurambulansen?

Vad kostar det att anlita djurambulansen?

Alla utryckningar som Svenska Djurambulansen gör är kostnadsfria tack vare donationer från privatpersoner och företag, årsgivare och månadsgivare. Föreningen får inga statliga bidrag.

Har djurambulansen blåljus?

Enligt frågeställaren ställs frågan mot bakgrund av att Vägverket har fattat ett beslut om att förbjuda djurambulanser att vid utryckning använda blåljus. Trafiklagstiftningen är mycket restriktiv när det gäller möjligheten att registrera fordon som utryckningsfordon som därmed har rätt att använda blåljus.

Vad gör djurambulansen?

Svenska Djurambulansen är en ideell förening som gör precis det som namnet antyder, transporterar skadade eller sjuka djur till veterinär eller annan lämplig instans. Föreningen drivs med tanken att inget djur ska behöva lida, och startades 2008 av William Wright.

Finns det Ambulans för djur?

Här finns hjälp att få för djur som till exempel blivit påkörda eller akut sjuka. Djurambulansen står även redo att bistå polis och brandkår om djur blivit skadade vid olyckor och eldsvådor och kan snabbt vara på plats för att se till djurens bästa.

Kan man ringa 112 för djur?

Kommunerna har veterinärjour dygnet runt. I fråga om upphittade djur finns skäl att kontakta det lokala djurhemmet. Dessa fall är inte nödsituationer där man ringer 112. ... Alla personer är skyldiga enligt djurskyddslagen att hjälpa eller göra en anmälan om ett djur som är sjukt, skadat eller annars i hjälplöst tillstånd.

När ska man ringa djurambulansen?

När ska jag ringa? Om ett husdjur är sjukt, skadat eller har avlidit, kan du ringa oss så transporterar vi djur och ägare till närmaste veterinär eller annan lämplig instans.

Vem äger djurambulansen?

När ATL söker Djurambulansens ägare Mikael Gustavsson för att höra hur det går för företaget svarar han: – Det är inget jag behöver prata med er om.

Relaterade inlägg: