Finns fiber i mitt område?

Innehållsförteckning

Finns fiber i mitt område?

Finns fiber i mitt område?

Ta reda på om det finns bredband i ditt område, till exempel med hjälp av Post- och telestyrelsens tjänst Bredbandskartan. Ta reda på om det går att ansluta din fastighet. Det gör du genom att kontakta nätägaren eller tjänsteleverantören.

Hur drar man in fiber i huset?

Rören för fiber kan dras till ditt hus på ett mer eller mindre smidigt sätt. Man börjar alltid med att gräva ett hål i gatan utanför huset. Sedan kan du gräva en djup ränna på tomten för att lägga kabeln i.

Hur mycket kostar öppen fiber?

  • Hur mycket kostar Öppen Fiber? Att installera Öppen Fiber kostar vanligtvis mellan 15 000 kr och 45 000 kr. Priset varierar beroende på var du bor och om du beställer när vi har en fiberkampanj i ditt område eller ej. Priset inkluderar alltid komplett fiberinstallation och inga nätavgifter eller andra kostnader tillkommer efterhand.

Vad är bredband via fiber?

  • Bredband via fiber är den snabbaste och mest framtidssäkra bredbandslösningen i dagsläget. Tekniken fungerar på så sätt att ljus leds genom kablar med kärnor av glas. Glaskärnorna är bara ett par millimeter tjocka, ibland inte tjockare än ett hårstrå.

Vad är öppet fibernät?

  • Vad är Öppen Fiber? Öppen Fiber är ett öppet fibernät, det vill säga ett nät som är öppet för fler operatörer än Telia att erbjuda bredband, tv och telefoni i. Du kan läsa mer om operatörerna och deras erbjduanden på Bredbandswebben. Du kan även beställa dina abonnemnag där när din fiberanslutning är på plats.

Vilken hastighet får du med bredband med fiber?

  • Då får du tillgång till den allra senaste tekniken inom bredband och ett blixtsnabbt internet. Med bredband fiber kan du nå hastigheter ända upp till 1000 Mbit/s (1Gbit/s)! Du får alltså tillgång till världens snabbaste internet om du använder bredband med fiber, men du kan även välja en långsammare hastighet om du vill.

Relaterade inlägg: