Vilka kodlås är godkända?

Innehållsförteckning

Vilka kodlås är godkända?

Vilka kodlås är godkända?

SSF 3522 klass 3 är det lägsta kravet för en godkänd låsenhet. När det gäller elektroniska lås finns det bara ett sådant på den svenska marknaden som är SSF-godkänt och det är Yale Doorman från Assa Abloy, men det gäller enbart vid användning av låsbricka, med fjärrstyrningen avslagen.

Är kodlås bra?

Ett kodlås är vare sig bättre eller sämre vid ett fysiskt inbrott eftersom det sällan är genom att dyrka upp låset som inbrottstjuven tar sig in. Men om det ändå skulle ske har många kodlås inbyggt inbrottslarm som larmar vid inbrottsförsök.

Vilken Yale doorman ska man välja?

Börja med att titta i ditt försäkringsbrev. Om det står ”särskilda lås och larmkrav” som tilläggskrav ska du ha låsklass 3, uppkopplat inbrottslarm m.m. Då rekommenderar vi dig att välja Yale Doorman L3 som har SSF 3522 Låsklass 3. Prata även med ditt försäkringsbolag.

Hur bra är Yale Doorman?

Yale Doorman har testats och certifierats enligt SS 3522 i klass 3 och är därmed godkänt av Svenska Stöldskyddsförening (SSF) under följande förutsättningar: Låset ska vara i bortasäkrat läge med advanced mode.

Relaterade inlägg: