Vad kostar en Dödsbostädning?

Innehållsförteckning

Vad kostar en Dödsbostädning?

Vad kostar en Dödsbostädning?

Kostnaden för städning av dödsbo ligger på 60 kr per kvadratmeter då inte RUT-avdraget kan användas på dödsbo. Det som skiljer pris på städning av dödsbo mellan villa och lägenhet är därför endast storleken som ska städas, samt att villor oftast har fler biytor som kan önskas städas.

Kan man köpa dödsbo?

Bouppteckningen kan delägarna göra helt på egen hand, eller låta ett företag som köper dödsbon hjälpa till med. Det är alltså inte helt ovanligt att ett dödsbo köpes eftersom delägarna då slipper det tunga arbetet med att tömma bostaden, samt kan ta hjälp med bouppteckningen.

Vem betalar flyttstädning?

Om det saknas tillgångar så är det hyresvärden som får stå för kostnaden för flyttstädningen och dödsbotömningen. Om fastigheten ska säljas finns det sannolikt tillgångar i dödsboet vilket innebär att en nära anhörig kan ligga ute med pengar för dödsboets räkning.

Vem köper upp dödsbo?

Helms Antikvitetshandel är en väletablerad antikhandel med lång erfarenhet av antikviteter och övrigt bohag som finns i ett dödsbo / sterbhus. Vi utför fri värdering i hemmet och ser till att dina föremål eller hela hemmet (dödsboet / sterbhuset) erhåller ett så högt pris som möjligt.

Vem värderar dödsbo?

Behöver du hjälp med att ta hand om ett dödsbo eller har frågor som gäller bouppteckningar och arvskiften med mera kan du behöva kontakta en jurist som arbetar med arvsfrågor.

Hur köper man dödsbo?

Det finns en seglivad myt att bara dödsbon med antikviteter kan säljas för pengar. Sanningen är att nästan alla dödsbon innehåller saker av värde och kan säljas med vinst. Tveka inte att begära en offert från oss. Vi gör en objektiv värdering av alla dödsbon som säljes och hittar nästan alltid saker av värde.

Relaterade inlägg: