Hur mycket tar en aktiemäklare?

Innehållsförteckning

Hur mycket tar en aktiemäklare?

Hur mycket tar en aktiemäklare?

Mäklare A tar ut 0,3% i courtage, dock alltid minst 20 kronor. Mäklare B tillämpar ett fast courtage på 69 kronor oavsett affärens storlek. Scenario 1: Du planerar att varje månad göra en överföring av 1500 kr till ditt handelskonto och använda pengarna för att köpa aktier i två olika bolag (750 kr vardera).

Vilken aktiemäklare?

Vi tycker att för långsiktig aktiehandel så är Avanza bäst. Men Nordnet är inte långt ifrån Avanzas nivå – så valet mellan dem handlar mycket om ens personliga preferenser. Både Avanza och Nordnet är väldigt bra för den som vill investera i aktier och spara långsiktigt.

Hur blir jag en aktiemäklare?

I de flesta fall krävs även en SwedSec utbildning efter genomförd akademisk examen på högskola. Sedan 2013 finns olika Swedsec-licenser och för aktiemäklare gäller den så kallade specialistlicensen för att kunna arbeta som aktiemäklare eller annan form av värdepappersmäklare.

Vilka har lägst courtage?

Den aktör med absolut lägst courtage är Etoro.com/sv. De erbjuder aktiehandel till 0 kr i courtage. Där finns dock inte alla mindre svenska aktier men de stora bolagen finns och för resten av världens aktier, till exempel Amerikanska aktier har de ett väldigt bra utbud.

Vad gör man som aktiemäklare?

En aktiemäklare/fondmäklare gör upp affärer om köp och försäljning av aktier/fonder och liknande värdepapper för kunders räkning. Även rådgivning om vilka företag de ska köpa aktier i och vilka aktier/fonder det är fördelaktigt att sälja ingår i arbetet.

Hur mycket tar Avanza i courtage?

Minimicourtage på 39 SEK på Stockholmsbörsen och rörligt courtage på 0,15%. Medium - Courtageklass som passar de som gör affärer mellan 46 0 499 SEK. Minimicourtage på 69 SEK på Stockholmsbörsen och rörligt courtage på 0,069%. Fast Pris - Courtageklass som passar de som gör affärer från 143 500 SEK.

Relaterade inlägg: