Vilket svärd till motorsåg?

Innehållsförteckning

Vilket svärd till motorsåg?

Vilket svärd till motorsåg?

Ett långt svärd används till större träd och ett kort svärd används till mindre träd, röjning och kvistning då det väger mindre och är lättare att hantera. De vanligaste svärdslängderna är 12″-15″. Du ska alltid välja svärd och sågkedja efter effekten och prestandan på motorsågen.

Vilken sågkedja är bäst?

Hur vet jag då vilken sågkedja jag ska välja? Det absolut säkraste och lättaste är att titta på sitt sågsvärd. På de flesta svärden står det instansat vilken typ, längd och och spårbredd det har. Det kan vara väldigt svårt att tex avgöra om ett svärd har 1,3 eller 1,5 mm spårbredd.

När byta svärd på motorsåg?

Byt svärd. Varje gång du gör rent din motorsåg kan det också vara idé att vända på sågsvärdet. Märker du att sågen tar ojämnt och vändning av svärdet inte hjälper är det dags att byta svärd.

Vad är Kedjedelning?

När man köper en kedja måste man ta hänsyn till fyra viktiga faktorer: (delning, spårbredd och drivlänksantal) samt (konsumentbruk eller professionellt bruk). Delningen definieras som avståndet mellan tre på varandra följande nitar, delat med två. Vi erbjuder kedjor med fyra olika kedjedelningar: . 325; .

Hur ofta byta kedja motorsåg?

Det är dags att byta kedjan när den längsta delen av skärtanden är kortare än 4 millimeter eller om du hittar sprickor.

När Byta sågkedja?

Om 12 länkar är mer än 12 1/16 tum lång så räcker det med att byta kedja. Om 12 länkar är mer än 12 1/8 tum lång, så byt både kedja och kassett. Kan du lyfta kedjan från kedjehjulet som på bilden så är den sliten. Byt.

Relaterade inlägg: