Vad kostar serviceresor?

Innehållsförteckning

Vad kostar serviceresor?

Vad kostar serviceresor?

Du skickar besökskvitto från vården och buss- eller tågbiljett i original till Serviceresor. Vid resa med privat bil skickar du endast in besökskvittot från vården....Egenavgift.
TransportmedelEgenavgift
Privatbil150 kr enkel resa
Servicebil150 kr enkel resa
Linnéan0 kr enkel resa
Flyg200 kr enkel resa

Vad är serviceresor?

Med ”serviceresor” menas färdtjänst- och sjukresor som utförs med serviceresefordon. Med ”allmän kollektivtrafik” menas övrig offentligt finansierad lokal och regional kollektivtrafik bortsett från serviceresor.

Vem har rätt till serviceresor?

Färdtjänst är till för den som på grund av funktionshinder, som inte endast är tillfälligt, har väsentliga svårigheter att förflytta sig på egen hand och/eller att resa med den allmänna kollektivtrafiken. För att resa färdtjänst krävs tillstånd som ger rätt att resa med personbil eller specialfordon inom Serviceresor.

Vem är berättigad till Sjukresa?

Du kan bara få din sjukresa betald om du har valt att söka vård i den region där du är folkbokförd. Om du på egen hand väljer att vända dig till någon annan region har du inte rätt till ersättning. ... Den vårdpersonal som är legitimerad och ger dig vård kan besluta att du har rätt att åka med taxi.

Relaterade inlägg: