Vilket konto bokförs Förbrukningsinventarier?

Innehållsförteckning

Vilket konto bokförs Förbrukningsinventarier?

Vilket konto bokförs Förbrukningsinventarier?

Utöver ovanstående skillnad, skiljer sig förbrukningsmaterial och förbrukningsinventarier även i bokföringen. För förbrukningsinventarier används konto 5410 Förbrukningsinventarie. Om det istället är frågan om ett förbrukningsmaterial som ska bokföras, används konto 5460 Förbrukningsmaterial.

Vilket konto bokföra dator?

Utgifter för datorer bokförs i kontogrupp 12, i kontogrupp 14 eller i kontogrupp 54. Vid omvänd skattskyldighet bokförs utgiften för bärbara datorer i kontogrupp 44, utgående och ingående moms bokförs i kontogrupp 26.

Vilket konto bokföra möbler?

Man brukar bokföra inköp av kontorsmöbler i kontogrupp 12, som förbrukningsinventarier i kontogrupp 54 eller som varuinköp i kontogrupp 40.

Är dator en inventarie?

Om datorn kostar mer än ett halvt prisbasbelopp är grundregeln att den anses vara en inventarie och skall skrivas av under uppskattning om hur länge den skall användas, till exempel i 3-5 år.

Vilket konto för verktyg?

Inköp och försäljningar av inventarier och verktyg bokförs i kontogrupp 12. En vinst vid försäljning av inventarier och verktyg bokförs i kontogrupp 39 och en förlust vid försäljning av inventarier och verktyg bokförs i kontogrupp 79.

Är kontorsmöbler inventarier?

Med inventarier menas tillgångar som ett företag köper in för att de ska användas stadigvarande i verksamheten. Exempel på inventarier är kontorsmöbler, datorer, maskiner och bilar. Inventarier får inte kostnadsföras direkt utan ska istället bokföras som en tillgång i balansräkningen och kostnadsföras under flera år.

Hur bokförs konferenser?

Kostnader för konferenser och konferensresor klassificeras normalt som övriga externa kostnader och bokförs i kontogrupp 69. Kostnader för extern representation klassificeras normalt som övriga externa kostnader och bokförs som representationskostnader i kontogrupp 60.

Relaterade inlägg: