Hur fungerar en luft vatten värmepump?

Innehållsförteckning

Hur fungerar en luft vatten värmepump?

Hur fungerar en luft vatten värmepump?

En luft/vattenvärmepump kan koncentrera värmeenergin i uteluften tillräckligt mycket för att kunna värma upp vattnet, både i duschar och radiatorer. Uteluften sugs in i värmepumpen och möter ett slutet system. Systemet innehåller ett köldmedium med förmåga att bli gas vid mycket låg temperatur.

Hur mycket kostar en luft/vattenvärmepump?

  • Det är därför det inte går att presentera ett ”fast pris” för en luft/vatten-värmepump. För att ändå ge dig en uppfattning om nivån på investeringen, så kan man säga att priset för att installera en luft/vatten-värmepump brukar hamna någonstans mellan 75 0 000 kr, beroende på förutsättningar och typ av värmepump.

Vilka är aktuella priser på värmepumpen?

  • Aktuella priser hittar du på respektive värmepumps produktsida under fliken ”Fakta & priser”. Förutom själva värmepumpen läggs kostnaden för installation och driftsättning till. Det gör att det totala priset landar mellan 000 kronor efter ROT. Läs mer om ROT-avdrag samt ev. finansieringslösning här.

Hur mycket kostar En bergvärmepump?

  • Aktuella priser hittar du på respektive värmepumps produktsida under fliken ”Fakta & priser”. Förutom kostnaden för själva bergvärmepumpen tillkommer borrning, installation och driftsättning. Det gör att slutpriset hamnar någonstans mellan 105 000-195 000 kronor efter ROT. Läs mer om ROT-avdrag samt ev. finansieringslösning här.

Relaterade inlägg: