Vill jobba i förskoleklass?

Innehållsförteckning

Vill jobba i förskoleklass?

Vill jobba i förskoleklass?

När det gäller behörighet att arbeta i förskoleklass så ger en förskollärarexamen behörighet mot förskolan genom själva examen. Sedan säger nugällande behörighetsförordning att man med en förskollärarexamen får behörighet att även arbete i förskoleklass.

Vad tjänar en lärare i Stockholm?

Medellönen för grundskollärare är 37 764 kronor, gymnasielärare 39 618 kronor, förskollärare 33 283 kr och lärare i fritidshem 33 151 kronor.

Vad innebär att förskoleklassen är obligatorisk?

  • Att förskoleklassen är obligatorisk innebär att eleverna får närvaroplikt på samma sätt som elever i grundskolan. En ansökan om ledighet ska alltid bedömas individuellt och med utgångspunkt i barnets bästa. Det är viktigt att barnen får en bra övergång till förskoleklassen.

Vad innebär beslutet om obligatorisk förskoleklass?

  • Vad innebär beslutet om obligatorisk förskoleklass? Det blir 10-årig skolplikt från 6 års ålder och beslutet ska tillämpas från och med höstterminsstarten 2018. Beslutet innebär att elevers rätt till utbildning i förskoleklass stärks och att förskoleklassen behåller sin viktiga roll som bro mellan förskola och grundskola.

Hur många undervisningstimmar har elever i förskoleklass?

  • Elever i förskoleklass har rätt till minst 525 undervisningstimmar per läsår. Det är huvudmannen som avgör hur dessa timmar ska fördelas över läsåret. Huvudmannen är kommunen om det är en kommunal skola och skolans styrelse om det är en fristående skola.

Vad gäller förskoleklassen i Sverige?

  • Förskoleklassen är obligatorisk. Det innebär att barn som är bosatta i Sverige har skolplikt från höstterminen det år då de fyller sex år. Här kan du läsa om vad som gäller kring förskoleklass.

Relaterade inlägg: