Vilken utbildning behöver man för att jobba på SiS?

Innehållsförteckning

Vilken utbildning behöver man för att jobba på SiS?

Vilken utbildning behöver man för att jobba på SiS?

För att arbeta som behandlingspedagog hos oss ska du ha minst examen från 2-årig eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola, med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete. Du kan även ha examen från högskola med motsvarande inriktning, till exempel en socionomexamen.

Vad tjänar man på SiS?

En annan myndighet som hamnar bland dem som har de lägsta lönerna i kartläggningen är Statens institutionsstyrelse, SiS. Av de tjugo personer på myndigheten som tjänar sämst är majoriteten behandlingsassistenter, med en lön mellan 20 710 och 22 000 kronor i månaden.

Vad gör man på ett ungdomshem?

ungdomshemmet finns personal – behandlingsassistenter, lärare, psykologer, sjuksköterskor med flera. De ska hjälpa den unge, bland annat med att planera hennes/hans behandling och skolgång, och skriva en behandlingsplan.

Vad krävs för att jobba på ett HVB hem?

2 § HSLF-FS 2016:55 anges att den övriga personalen i HVB ska ha den utbildning, den erfarenhet och den personliga lämplighet som behövs för att kunna utföra sina arbetsuppgifter. Personal som ger behandling enligt en viss metod ska även ha en relevant utbildning för den.

Relaterade inlägg: