Vad behövs för resa till London?

Innehållsförteckning

Vad behövs för resa till London?

Vad behövs för resa till London?

Svenska resenärer till Storbritannien behöver ha ett giltigt pass för att kunna resa in i landet. Ingen visering krävs. Det nationella ID-kortet godkänns inte som giltig resehandling när svenska medborgare reser från Sverige till Storbritannien. Det svenska passet skall vara giltigt dagen för inresa till landet.

Hur länge ska passet vara giltigt England?

ID-kort och visum Om du är från EU/EES-land eller från Schweiz kan du resa till Storbritannien för kortare resor utan visum. Du kan resa in i landet med ett pass som är giltigt för hela perioden du vistas i landet.

Vart får vi resa?

Ett förbud råder för icke nödvändiga resor direkt till Sverige från länder utanför EU/EES och Schweiz. Förbudet omfattar utländska medborgare och gäller till och med 31 januari 2022. ... Utländska medborgare som undantas från inreseförbudet måste visa upp negativt covidtest vid inresa till Sverige enligt ovan.

Kan man resa från Bosnien till Sverige?

För utländska medborgare som reser till Sverige från Bosnien och Hercegovina och Moldavien från och med den 4 oktober, är det bara personer som omfattas av något annat undantag från inreseförbudet som får resa in i Sverige. ... Ändringarna träder i kraft den 4 oktober 2021.

Hur påverkas man av brexit?

Det innebär att tullkodexen tillämpas i handeln med Storbritannien och det ställs därmed krav på tullformaliteter som exempelvis att lämna tulldeklarationer vid import och export. ... Detta gäller för importer som äger rum mellan den 1 januari 2021 och den 31 december 2021.

Hur går det för Storbritannien efter brexit?

Relationen mellan EU och Storbritannien förändras till följd av brexit. ... Storbritannien lämnade EU den 31 januari 2020. Det fanns en övergångsperiod under 2020 där Storbritannien förblev en del av den inre marknaden och tullunionen för att möjliggöra förhandlingar om de framtida relationerna.

Relaterade inlägg: