Är SLU ett bra universitet?

Innehållsförteckning

Är SLU ett bra universitet?

Är SLU ett bra universitet?

SLU är världsledande i forskning inom flera områden. ... I exempelvis Times Higher Education Young University Ranking placeras SLU på 36:e plats på världslistan och som Sveriges bästa "unga universitet".

Har läst på SLU?

Efter studier på grundnivå kan du fortsätta läsa på avancerad nivå. Flera av SLU:s yrkesprogram avslutas också med studier på avancerad nivå. För att vara behörig att läsa kurser på avancerad nivå måste du ha avklarade kurser på minst 120 högskolepoäng på grundnivå.

Vad behövs för att läsa till veterinär?

För att bli veterinär är det bästa valet att läsa Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap i gymnasiet. Där får du den grundläggande behörighet samt särskild behörighet i matematik, fysik, kemi och biologi som krävs för att kunna söka till veterinärprogrammet.

Är SLU en bra källa?

SLU i världstoppen SLU är världsledande i forskning inom flera områden. Av STINT, Stiftelsen för internationalisering av högre utbildning och forskning, har SLU fått fem stjärnor av fem möjliga.

Kan fås på Alnarp?

På campusområdet Alnarp är verksamheten koncentrerad kring landskapsarkitektur, trädgård, växtproduktion och sydsvenskt jord- och skogsbruk. I Alnarp finns det forskningsmiljöer i världsklass som t ex inom landskapsarkitektur, växtskyddsbiologi, växtförädling, landskapsarkitekturens miljöpsykologi och skogsvetenskap.

Relaterade inlägg: