Hur blir man Socionomkonsult?

Innehållsförteckning

Hur blir man Socionomkonsult?

Hur blir man Socionomkonsult?

Vad behövs för att lyckas som konsult? Många ofta tror att man behöver ha väldigt lång arbetserfarenhet för att bli socionomkonsult. På Socionomkraft tycker vi att man inte behöver vara expert utan det räcker med några års erfarenhet för att börja jobba som konsult.

Kan man komma in på socionomprogrammet?

Behörighet. Grundläggande behörighet krävs för alla högskoleutbildningar. För socionomprogrammet krävs också Matematik B, Samhällskunskap A. Eller: Matematik 2a / 2b / 2c, Samhällskunskap 1b /1a1 + 1a2 (områdesbehörighet 5/A5).

Hur många poäng för socionom?

Kandidatexamen i socialt arbete kan uppnås efter de sju kurserna på grundnivå om 180 hp och socionomexamen uppnås efter att programmets samtliga kurser om 210 hp är avslutade.

Vad är Socionomkonsult?

Socionom eller socionom-konsult (som man blir om du jobbar via bemanning) är en titel/samlingsbegrepp för en person som tagit socionomexamen på en högskola med inriktning socialt arbete. ... Socionom-konsulten bör ha en stor kunskap inom ledarskap och veta man man skall dokumentera sociala insatser.

Varför plugga till socionom?

Om du är intresserad av samhället, sociala frågor och vill arbeta för att människor ska få det bättre kanske socionomyrket passar dig. Som socionom möter du alla typer av människor i olika och ofta svåra perioder av deras liv. ... Många socionomer arbetar som socialsekreterare inom kommunen.

Relaterade inlägg: