Vilka kurser ingår i Specialpedagogprogrammet?

Innehållsförteckning

Vilka kurser ingår i Specialpedagogprogrammet?

Vilka kurser ingår i Specialpedagogprogrammet?

Delkurs 1: Kvalificerade samtal, 7,5 hp. Delkurs 2: Lärande, funktionshinder, genus och etnicitet, 7,5 hp. Delkurs 3: Bedömning och åtgärdsprogram, 7,5 hp. Delkurs 4: Pedagogiskt utrednings-, utvärderings- och utvecklingsarbete, 7,5 hp.

Hur svårt är det att komma in på Specialpedagogprogrammet?

För hög belastning. Hon tror att en anledning till att så få söker sig till programmet är att de inte har tillräckligt bra förutsättningar från sina arbetsgivare. Både speciallärarprogrammet och specialpedagogprogrammet läses på halvfart, och är till för dem som redan har yrkeserfarenhet och som vill vidareutbilda sig.

Hur många poäng är specialpedagog?

Hur lång är utbildningen till specialpedagog? Utbildningen är på avancerad nivå och är en webbaserad distansutbildning men det ingår även obligatoriska campusdagar. Utbildningen är på 90 högskolepoäng och ges på halvfart, vilket innebär att den pågår under sex terminer.

Hur lång är utbildningen till specialpedagog?

Specialpedagogprogrammet är en vidareutbildning för verksamma lärare/pedagoger med minst tre års yrkeserfarenhet efter examen. Utbildningen är en yrkesutbildning som leder till specialpedagogexamen.

Relaterade inlägg: