Vad krävs för produktion?

Innehållsförteckning

Vad krävs för produktion?

Vad krävs för produktion?

Medel, eller resurser, som behövs som insats för att producera varor och tjänster. Ofta nämns produktionsfaktorerna arbetskraft, naturtillgångar och kapital. Ibland särskiljer man även humankapital (kunskap).

Vilka är de fyra produktionsfaktorerna?

Produktionsfaktorer De faktorer som används för att producerar varor och tjänster. De inkluderar arbetskraft, kapital, material och köpta tjänster.

Varför behöver vi produktionsfaktorer?

För att producera varor och tjänster krävs resurser Ibland behövs råvaror och för att kunna hantera dessa behövs arbetskraft, maskiner, byggnader och kapital. Samspelet mellan produktionsfaktorerna är avgörande för företagets utveckling.

Vilka är produktionsfaktorerna och vad betyder begreppet knowhow?

Produktionsfaktorer, nationalekonomisk term för de medel som behövs för att producera varor och tjänster. ... Termen är besläktad med det marxistiska begreppet produktionsmedel, men begreppet "produktionsfaktor" innefattar även ekonomiskt kapital och humankapital (arbetskraft, organisation och affärskunskap (know-how)).

Vad är produktionsfaktorer Quizlet?

Produktionsfaktorer är de faktorer/produktionsmedel som behövs för att producera varor och tjänster. De kan vara fysiska eller icke fysiska men de är nödvändiga för att produktionen ska fungera.

Relaterade inlägg: