Vad är extraordinära stödinsatser?

Innehållsförteckning

Vad är extraordinära stödinsatser?

Vad är extraordinära stödinsatser?

Tilläggsbelopp eller bidrag för extraordinära stödinsatser är ett bidrag för enskilda barn och elever som har ett omfattande behov av särskilt stöd.

Vad är tilläggsbelopp?

Vad är tilläggsbelopp? Resurser för extra anpassningar och särskilt stöd ska i de allra flesta fall bekostas av det grundbelopp som kommunen betalar ut till enskilda huvudmän. Tilläggsbeloppet är ett bidrag utöver detta grundbelopp, som bara beviljas i undantagsfall.

Vad säger skollagen om åtgärdsprogram?

Ett åtgärdsprogram ska enligt skollagen utarbetas om en elev behöver särskilt stöd, det vill säga inte utvecklas i riktning mot kunskapsmålen i läroplanen och hon eller han riskerar att inte nå de kunskapskrav som minst ska uppnås.

När ska ett åtgärdsprogram upprättas?

När ska ett åtgärdsprogram utarbetas? Ett åtgärdsprogram ska enligt skollagen utarbetas om en elev behöver särskilt stöd, det vill säga inte utvecklas i riktning mot kunskapsmålen i läroplanen och hon eller han riskerar att inte nå de kunskapskrav som minst ska uppnås.

När ska man ställa barn i Skolkö?

Ansök och följ din ansökan Du söker skola under perioden 15 januari till 15 februari. Det är viktigt att du gör tre val för att ditt barn i största möjliga utsträckning ska erbjudas plats i en skola som du önskar.

Relaterade inlägg: