Vad gör en akademiker?

Innehållsförteckning

Vad gör en akademiker?

Vad gör en akademiker?

Det innebär att det i svensk lag finns definierat vad som krävs för att få arbeta inom yrket. Det kan exempelvis krävas en viss examen eller auktorisation, legitimation eller annat formellt erkännande. Exempel på sådana yrken är läkare och lärare.

Vad är en akademisk utbildning?

akademisk examen, ursprungligen benämning på det slutprov på kunskaper och färdigheter som en student avlade inför en fakultet vid ett universitet och som gav särskild akademisk titel. Numera får den som genomgått högskoleutbildning i Sverige utan särskilt slutprov ett utbildningsbevis.

Vad är en akademisk grundexamen?

En akademisk examen är det utbildningsbevis som en student kan ansöka om och erhålla efter genomgången utbildning. Det finns generella examina, konstnärliga examina och yrkesexamina. För varje akademisk examen finns nationellt gällande examensbeskrivningar.

Vad kännetecknar en akademiker?

En akademiker är i Sverige en person som har skaffat sig en högskoleutbildning, vilket man kan göra på en högskola eller på ett universitet. Akademisk nivå uppnås efter med godkända resultat genomfört utbildningsprogram med minst 180 hp, vilket motsvarar 3-års heltidsstudier.

Relaterade inlägg: