Vad krävs för resa till Finland?

Innehållsförteckning

Vad krävs för resa till Finland?

Vad krävs för resa till Finland?

Resenärer över 16 år som kommer till Finland ska då både visa upp ett intyg över full vaccinationsserie eller ett intyg över att ha insjuknat i covid-19 för mindre än sex månader sedan och ett intyg över negativt covid-19-test som är högst 48 timmar gammalt, med vissa undantag.

När öppnar Finland gränsen?

Instruktioner gällande gränsövergång under coronaviruspandemin från och med den 28:e december 2021. Dessa instruktioner som följer statsrådets beslut är i kraft till och med den 16 januari 2022. Det är önskvärt du bekantar dig med dessa instruktioner särskilt om du eller dina anhöriga planerar inresa till Finland.

Kan man resa till Finland utan pass?

Nordiska medborgares resehandlingar Passfrihet gäller i de nordiska länderna, dvs. Finland, Sverige, Danmark, Norge och Island. ... Du ska dock kunna styrka din identitet, om du som nordisk medborgare reser utan pass eller identitetskort.

Får man åka till Torneå?

Från och med den 23 december har Folkhälsomyndigheten beslutat om följande nya föreskrifter, allmänna råd och rekommendationer. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Torneå: alla folksamlingar över 20 personer inomhus (hög risk) förbjuds under tiden 19.11.

När öppnar svenska gränsen?

Från och med den 21 december 2021 omfattas resenärer från Danmark, Finland, Island och Norge till Sverige av samma krav som inresande från övriga EES-stater.

Kan man köpa receptbelagda läkemedel?

Köpa på apotek På apotek kan du köpa både vanliga läkemedel, naturläkemedel, väletablerade växtbaserade läkemedel och traditionella växtbaserade läkemedel. Det är bara apotek som får sälja receptbelagda läkemedel. Alla apotek måste godkännas av Läkemedelsverket, och får då använda den nationella apotekssymbolen.

Relaterade inlägg: