Hur går det till när man tar Mopedkörkort?

Innehållsförteckning

Hur går det till när man tar Mopedkörkort?

Hur går det till när man tar Mopedkörkort?

För att ta förarbevis för mopeder klass 2 måste du gå en utbildning hos en behörig trafikutbildare. Kursen innehåller alltid teori och ibland övningskörning. För att få övningsköra ska du vara minst 14 år och 9 månader och du får sedan ta förarbeviset när du fyllt 15.

När ska man börja plugga inför Mopedkörkort?

– Du får gå kursen från att du är 14 år och 9 mån men vi rekommenderar att du går kursen ca 2-4 veckor innan du fyller eftersom du inte får göra det teoretiska provet förrän du fyllt och det är lätt att glömma vad vi sa på kursen.

Hur mycket kostar det att ta ett Moppekort?

örkort för moped klass 1, AM – 4995 kr Den nya körkortsbehörigheten AM ger dig rätt att köra en moped klass 1 samt moped klass 2, traktor och vissa typer av motorredskap. För att få ett körkort med behörigheten AM krävs att du har: Ett giltigt körkortstillstånd.

Hur lång tid innan får man ta mopedkörkort?

Mopedutbildning för AM-körkort Utbildningen består av både teori och praktiska delar så som övningskörning. För att få göra de praktiska delarna ska du ha fyllt 14 år och 9 månader och ha ett körkortstillstånd. Mopedutbildningen ska ske hos en behörig utbildare och den är minst tolv timmar lång.

Relaterade inlägg: