Vad krävs för att slippa moms?

Innehållsförteckning

Vad krävs för att slippa moms?

Vad krävs för att slippa moms?

Om du säljer momsfria varor eller tjänster Om du säljer varor eller tjänster som är momsfria får du inte dra av moms när du köper varor eller tjänster. Det finns några undantag, till exempel om du säljer: luftfartyg och flygmaskiner. flygbensin och flygfotogen.

Kan man köpa träningsredskap på företaget?

Dock är det fritt fram för företaget att köpa in träningsutrustning som de anställda får nyttja i samband med arbetet, Då omfattas de inte utav friskvårdsreglerna utan ses som vanliga inventarier.

Hur ska du anmäla momsregistrering till Skatteverket?

  • Om du bedriver verksamhet som gör att du ska betala eller få tillbaka moms, ska du vara momsregistrerad. Du anmäler momsregistrering till Skatteverket. I din anmälan ska du bland annat lämna uppgift om hur stor försäljning du beräknar i din verksamhet, hur ofta du vill redovisa moms och vilken redovisningsmetod du använder.

Hur ska du ta ut moms vid försäljning av varor till utlandet?

  • Moms vid försäljning av varor till utlandet. Du ska inte ta ut moms när du säljer och skickar varor till en momsregistrerad köpare i ett annat EU-land som har ett giltigt momsregistreringsnummer (VAT-nummer). Istället ska köparen redovisa moms i sitt land. Är köparen däremot inte momsregistrerad ska du ta ut svensk moms.

Hur fungerar moms på varor och tjänster?

  • Så här fungerar moms. Moms (mervärdesskatt) är en skatt som vi alla betalar när vi köper varor och tjänster. Momsen ingår oftast i priset och är därför inget privatpersoner behöver tänka på. Som företagare ska du däremot deklarera och betala moms.

Relaterade inlägg: