Varför behövs Laddbox till elbil?

Innehållsförteckning

Varför behövs Laddbox till elbil?

Varför behövs Laddbox till elbil?

Fördelar med laddstation hemma Med en laddbox kan du ladda med högre effekt, alltså snabbare. Därmed blir det möjligt för dig att utnyttja fordonets hela laddkapacitet. Ladda säkrare – En laddbox är säkrare att ladda från eftersom den kommunicerar eventuella fel och stoppar laddningen när batteriet är fullt.

Vilken Laddstolpe ska man ha?

– En 11kW-laddbox är ett framtidssäkrat alternativ som använder 16A i tre faser samtidigt, perfekt om du har en ren elbil. Den kan laddas med högre effekt än laddhybriderna som oftast går med 3,7kW. Det är aldrig en fara med en starkare box än vad bilen klarar av, det är bilen som styr.

Vad ska man tänka på vid köp av Laddbox?

Det är inte helt enkelt att hitta rätt för just dina behov, så här kommer 5 viktiga saker att tänka på vid köp av en laddbox!

  1. Välj en framtidssäker laddbox. ...
  2. Välj en laddbox med inbyggd jordfelsbrytare Typ B. ...
  3. Fast eller lös kabel? ...
  4. Välj en box som är uppkopplad och förberedd för smarta tjänster. ...
  5. Smartladdning med Tibber.

Varför installera Laddbox?

En egen laddbox är enklare, säkrare och upp till fyra gånger snabbare än ett vanligt vägguttag. Här kan du se hur installationen går till, från beställning till dess att din laddbox är redo att ladda din elbil.

Vilken typ av Laddbox?

Genom att välja en laddbox som klarar att leverera upp till 22kw och som klarar både 1- och 3-fas laddning kan man känna sig trygg med att man kan behålla samma laddbox även om man byter bil i framtiden. Så, vill du ha en framtidssäker laddbox – välj en med typ 2-uttag eller med en fast typ 2 kabel.

Vilka Laddkablar behöver man?

Vilka sladdar måste jag ha? Du måste alltid ha med dig en Typ 2 laddkabel. Den behövs när man laddar på publika laddstolpar som oftast endast har ett Typ 2 uttag och förväntar att du har med dig egen sladd. Det bör ha följt med en Typ 2 laddkabel med din bil (annars är biltillverkaren grymt snål).

Relaterade inlägg: