Vad måste man ha på sig vid mc uppkörning?

Innehållsförteckning

Vad måste man ha på sig vid mc uppkörning?

Vad måste man ha på sig vid mc uppkörning?

Körprovet består av

  • säkerhetskontroll.
  • ett särskilt manöverprov.
  • körning i och utanför tätort.

Vad krävs för A2 körkort?

A2 – mellanstor motorcykel Körkortsbehörigheten A2 ger rätt att köra mellanstora motorcyklar vars nettoeffekt är högst 35 kilowatt och som har ett förhållande mellan nettoeffekt och tjänstevikt som inte överstiger 0,2 kilowatt/kg.

Hur många frågor är det på teoriprovet för mc?

Så här går provet till: Kunskapsprovet består av totalt 70 frågor, men du kan som högst få 65 poäng. Det beror på att 5 av frågorna är testfrågor, och de räknas inte in i provresultatet. För att provet ska bli godkänt måste du svara rätt på 52 frågor.

När får man göra teoriprovet för mc?

För att få göra teoriprovet för mc måste du ha ett körkortstillstånd och ha genomfört båda riskutbildningarna för mc. Går du på en trafikskola är det trafikskolan som bokar in teoriprovet åt dig. Det är du och din lärare som samtalar om när du kan vara redo att göra provet.

Får man köra mc till uppkörningen?

Tänk på att genomföra ditt körprov på en motorcykel som har rätt storlek och höjd. Det är du själv som ska se till att provfordonet finns på plats vid provtillfället. Du får inte köra den dit, men kan ta hjälp av din utbildare eller annan som kan köra den åt dig. Trafikverket Förarprov hyr inte ut motorcyklar.

Hur länge är ett kunskapsprov giltigt mc?

Förarprovet består av två delar, kunskapsprov och körprov. Körprov för behörighet B får avläggas endast av den som har avlagt ett godkänt kunskapsprov för behörighet B. Ett godkänt kunskapsprov är giltigt i 4 månader och inom den tiden måste ett godkänt körprov genomföras för att körkort ska kunna utfärdas.

Hur länge gäller godkänt teoriprov mc?

Giltighetstid. Ett godkänt teoriprov är giltigt i 1 år.

Relaterade inlägg: