Vad innebär kravet på kassaregister?

Innehållsförteckning

Vad innebär kravet på kassaregister?

Vad innebär kravet på kassaregister?

För att ditt företags försäljning ska omfattas av skyldigheten att registreras i ett kassaregister ska försäljningen ske mot kontant betalning eller mot betalning med kontokort. Alla former av elektroniska betalningar, till exempel Swish, är enligt Skatteverket att jämställa med betalning med kontokort.

Vilka måste ha kassaregister?

Ett företag som i sin näringsverksamhet säljer varor eller tjänster mot kontant betalning eller mot betalning med kontokort ska, med vissa undantag, använda ett kassaregister.

När är det krav på kassaregister?

Ett företag som säljer för någon annans räkning, i t. ex. kommission, omfattas av kravet på att använda ett kassaregister om försäljningen sker mot kontant betalning eller med kontokort.

Vad ska en Z rapport innehålla?

En Z-dagrapport är en sammanställning av all försäljning som registrerats i ditt kassaregister sedan det öppnades. En Z-dagrapport innehåller uppgifter som total försäljning och summan av alla returer. Beloppen som redovisas är de som registrerats sedan kassaregistret togs i bruk, och går ej att nollställa.

Hur mycket får man tjäna innan kassaregister?

Om du säljer varor eller tjänster kontant för mindre än fyra prisbasbelopp (fyra prisbasbelopp för år 20 400 kr) inklusive moms under ett räkenskapsår på tolv månader behöver du inte ha ett tillverkardeklarerat kassaregister.

Vad är en Z rapport?

En Z-Rapport är en slutgiltig försäljnings/kassarapport och omfattar den kassa som Z-rapporten skrivs ut på. I detta exempel IDAB0001. Z-rapporten får ett löpnummer och därefter är rapporten "tömd" och en ny försäljningsdag kan börja.

Vad är Dagsrapport?

En dagsrapport innehåller information om försäljning per betalsätt, total försäljning och bokföringsinformation. Den innehåller även information som används av Skatteverket vid en kontroll. En X rapport innehåller samma information som en Z dagsrapport men den stänger inga transaktioner.

Relaterade inlägg: