Vad krävs för att få ett samordningsnummer?

Innehållsförteckning

Vad krävs för att få ett samordningsnummer?

Vad krävs för att få ett samordningsnummer?

I dag kan en person inte ansöka om ett samordningsnummer själv, utan det tilldelas en person när Skatteverket eller en annan myndighet har ett behov av det. För att begära tilldelning av samordningsnummer måste den sökande myndigheten enligt huvudregeln först ha fastställt personens identitet.

Vad är personnummer och samordningsnummer?

  • Personnummer och samordningsnummer. Alla personer som folkbokförs i Sverige får ett personnummer som identitetsbeteckning. Personnumret får du av Skatteverket. Samordningsnummer är en identitetsbeteckning för personer som inte är eller har varit folkbokförda i Sverige.

Vad är ett personnummer i Sverige?

  • Numret kan utläsas vara en kvinna född andra januari 1989 i Gotlands län. Personnummer är ett nummer som Skatteverket tilldelar personer folkbokförda i Sverige för att identifiera dem hos bland annat myndigheter. Systemet, som var det första i världen som omfattade ett lands hela befolkning, infördes 1 januari 1947.

Hur gör man för att kontrollera personnummer?

  • Använd regular expression: ^ (19|20)? [0-9] {6} [- ]? [0-9] {4}$ för att kontrollera personnummer. Bör räcka för de flesta. Se slutet för en mer utförlig validering. Omvandla till det format du behöver utan att användaren av tjänsten behöver lida.

Vad är ett personnumre?

  • Personnumret är uppbyggt av 10 siffror indelade i två grupper om 6 respektive 4 siffror. Grupperna är åtskilda med ett skiljetecken, normalt ett bindestreck (-), men om personen är över 100 år ett plustecken (+).

Relaterade inlägg: