Vad är Mediastöd?

Innehållsförteckning

Vad är Mediastöd?

Vad är Mediastöd?

Det finns två former av ekonomiskt stöd som nyhetsmedier kan söka - presstöd och mediestöd. Dessa ekonomiska stöd från staten finns för att främja en mångfald av nyhetsmedier både på en nationell och lokal nivå samt stärka närvaron av medier även i svagt bevakade områden i landet.

Hur får man presstöd?

Presstöd. Riktar sig till nyhetstidningar med betalande prenumeranter och kan vara både tryckt och digital. ... Ett av grundkraven för att kunna få presstöd är att det är en tidning som ges ut regelbundet, minst en gång per vecka, och har minst 1 500 betalande prenumeranter.

Får SvD presstöd?

Jämfört med 2019 är det cirka 75 miljoner kronor mer som beviljas i driftsstöd för 2020. Mest driftstöd får Svenska Dagbladet, 40 miljoner kronor. SvD Junior får också stöd, om 5,5 miljoner kronor. Näst mest stöd får Göteborgs-Posten, 39,5 miljoner kronor.

Hur mycket presstöd får Sydsvenskan?

Drygt 600 miljoner kronor har beviljats i presstöd till olika svenska tidningar. Sydsvenskan är en av flera tidningar som för första gången tilldelas miljontals kronor. Mediestödsnämnen har beslutat att 72 svenska tidningar ska få presstöd på totalt 600 miljoner kronor.

Vad menas med Mediestöd?

Mediestöd. Riktar sig till alla allmänna nyhetsmedier vars huvudsyfte är att förmedla nyheter. Innehållet kan vara text, ljud eller rörlig bild och förmedlas via webbaserade medier, tryckta tidningar, radio eller tv som kan vara både betal- och gratismedier.

Relaterade inlägg: