Får Alvedon säljas i butik?

Innehållsförteckning

Får Alvedon säljas i butik?

Får Alvedon säljas i butik?

Förbudet mot att sälja paracetamol i butik trädde i kraft i går den 1 november efter ett beslut av Läkemedelsverket och rör enbart tabletter, inte suppositorier, lösningar och brustabletter.

Vilka får sälja Ipren?

Hej! Man får inte sälja paracetamoltabletter som ska sväljas hela i detaljhandeln. Sedan 2015 får dessa tabletter endast säljas på apotek.

Varför kan man inte köpa Alvedon i affären?

Från november får Alvedon, Panodil och liknande bara säljas på apotek. Det är Läkemedelsverket som nu fattat beslutet efter flera rapporter som visar på allt fler fall av paracetamolförgiftning.

Var kan man köpa Alvedon?

Hos oss på Apotek Hjärtat kan du köpa olika sorters Alvedon, till exempel Alvedon 500 mg, Alvedon 250 mg eller Alvedon 60 mg.

Får Ica sälja Alvedon?

Innan en ICA-butik får sälja receptfria läkemedel måste vissa krav uppfyllas. Dels måste en anmälan lämnas in till Läkemedelsverket, dels måste butiken ha ett egenkontrollprogram och slutligen måste personalen ha genomgått en utbildning i hur man hanterar läkemedel på rätt sätt.

Var kan jag köpa Ipren?

Ipren® finns i olika beredningsformer såsom filmdragerade tabletter, gel, oral suspension och suppositorier. Iprensa® finns som mjuka kapslar. Köp Ipren hos Apotek Hjärtat!

Får man köpa Alvedon under 18 på apoteket?

Det finns ingen formell åldersgräns för att köpa receptfria läkemedel på apotek, med undantag av nikotinpreparat där det är 18-årsgräns.

Varför får man inte sälja Alvedon på Coop?

Anledningen till försäljningsstoppet är att Läkemedelsverket i en studie har sett att antalet personer som förgiftas av värktbletter ökart sedan man tillät försäljning utanför apotek.

Varför finns inte Alvedon på Ica?

Gemensamt är dock att alla receptfria läkemedel säljs avskiljt från annat sortiment som inte är läkemedel. Personal kommer också att finnas i närheten. De produkter som finns i ICAs butiker är utvalda av Läkemedelsverket och får enbart köpas av personer över 18 år.

Relaterade inlägg: