Vad krävs för pistolskytte?

Innehållsförteckning

Vad krävs för pistolskytte?

Vad krävs för pistolskytte?

Du ska vara skötsam och laglydig. Du måste ha varit medlem i en godkänd skytteförening i minst 6 månader för licens på vapen i kaliber . 22. För andra kalibrar måste du ha varit medlem i minst 12 månader.

Var ska man ansöka om vapenlicens?

  • För att få vapenlicens så ska man ansöka om detta hos Polismyndigheten. Man ansöker lokalt på den ort där man vill ha licensen. Innan Polismyndigheten överhuvudtaget ser närmre på ansökan så kommer de att kontrollera att man har betalat avgiften som krävs för licensansökan så detta ska man först och främst ta hand om.

Vad krävs för att få jaktvapenlicens?

  • Jaktvapenlicens – Det här är en licens som man behöver för att kunna jaga. För att få den så krävs det att man har avlagt jägarexamen och att man är skötsam och laglydig. Det får alltså inte finnas uppgifter om att man skulle ha begått grövre brott då man ansöker om jaktvapenlicens.

Hur ska du inneha vapen och ammunition?

  • För att få inneha vapen och ammunition måste du ansöka om vapenlicens. Du ska ha fyllt 18 år (vissa undantag finns), vara laglydig och skötsam och kunna intyga ändamålet med att du ska inneha vapen.

Relaterade inlägg: