Vad kännetecknar kejsartiden?

Innehållsförteckning

Vad kännetecknar kejsartiden?

Vad kännetecknar kejsartiden?

Den tid som hela romarriket styrdes av kejsare kallas oftast för ”kejsartiden”. Den börjar med Julius Caesars systerson Octavianus som blir kejsare år 44 f.kr och slutar med att romarriket splittras i två delar, Västrom och Östrom, år 395 e.kr.

Hur påverkades Rom av den grekiska kulturen?

Romarriket påverkades mycket starkt av grekisk kultur, som därmed spreds i Europa. I det antika Grekland skedde genombrottet för användningen av mynt inom handeln. ... De olympiska spelen har sitt ursprung i det grekiska kulturarvet. Renässansen var ett försök att återuppväcka arvet från romarriket och det antika Grekland.

Vad innebar kejsardömet?

Det romerska kejsardömet (Latin: Imperium Rōmānum, Engelska: The Roman Empire) var det imperium som följde på den romerska republiken och som leddes av en serie kejsare. Detta trots att senaten hade betydligt mindre makt i kejsardömet än vad en haft i den romerska republiken. ...

Vad är Nero känd för?

Nero störtades i en militärkupp år 68. ... Neros styre förknippas ofta med tyranni och extravaganser. Han är känd för ett antal avrättningar, däribland av sin mor och styvbror, och som kejsaren som "spelade fiol medan Rom brann", samt som en tidig förföljare av kristna.

Relaterade inlägg: