Hur behåller man den politiska makten i en diktatur?

Innehållsförteckning

Hur behåller man den politiska makten i en diktatur?

Hur behåller man den politiska makten i en diktatur?

De som styr landet brukar kallas politiker. Politikerna väljs av folket i allmänna val i Sverige. I diktaturer behåller de makten med våld. ... De politikerna representerar alltså folket.

Vad är en diktatur?

  • I en diktatur styrs staten av en eller flera personer (ofta militärer) som inte är folkvalda. Demokratier uppmuntrar folket att ta aktiv del i det politiska livet, medan renodlade diktaturer förnekar medborgarna den rättigheten. Folket kan inte välja vem eller vilka som ska styra.

Vad är skillnaden mellan demokrati och diktatur?

  • Detta är skillnaden mellan demokrati och diktatur. I vissa delar av världen är det diktatur. I andra delar av världen är det demokrati. Skillnaden är att i en diktatur får man inte tycka eller tro som man vill.

Vad är diktaturer i andra länder?

  • Även i en rad andra länder har folket under kortare eller längre tid styrts av diktatur, som till exempel: Brasilien, Chile, Filippinerna, Grekland, Haiti, Irak, Iran, Kambodja, Portugal, Rumänien, Somalia, Spanien, Uganda och Zaire. Den demokratiseringsvåg som startade i Östeuropa i slutet av 1980-talet i samband med Sovjetunionens sönderfall, ...

Vad är styrelseskicket diktatur?

  • Styrelseskicket diktatur är motsatsen till demokrati. I en diktatur styrs staten av en eller flera personer (ofta militärer) som inte är folkvalda. Demokratier uppmuntrar folket att ta aktiv del i det politiska livet, medan renodlade diktaturer förnekar medborgarna den rättigheten. Folket kan inte välja vem eller vilka som ska styra.

Relaterade inlägg: