Finns det röda mårbackapelargoner?

Innehållsförteckning

Finns det röda mårbackapelargoner?

Finns det röda mårbackapelargoner?

Den ursprungliga mårbackapelargonen har ljusrosa blommor med rosa ståndarknappar och rostrött pollen. Numera finns även andra versioner tillgängliga, huvudsakligen sådana som får laxrosa, röda eller vita blommor. Mårbackapelargonen har ett karaktäristiskt spretigt växtsätt.

Hur ofta ska man vattna en pelargon?

Pelargoner som står varmt och soligt mår bra av att vattnas varje dag. Några dagar utan vatten klarar alla pelargoner galant och pelargoner ska alltid vattnas först när jorden känns torr på ytan.

Kan pelargoner blomma hela året?

Är det kring rumstemperatur håller sig pelargonerna fina och kan blomma hela vinter om de får tillgång till extra ljus i form av växtbelysning, men de klarar sig utan. Då blir de dock oftast rätt fula och riskerar tappa blad. Allat beroende av hur nära fönster de står.

Hur ser man att det är en Mårbacka pelargon?

En ”äkta” Mårbacka skall ha rosa ståndarknappar med rosenrött pollen som bildar en skarp kontrast mot de ljusa kronbladen.” 'Mårbacka' påminner mycket om den danska pelargonen 'Drottning Ingrid'. Det som skiljer dem åt är att 'Drottning Ingrid' är mindre, har mer dubbla blommor samt blekgula sterila ståndarknappar.

Hur ser man att det är en äkta Mårbacka pelargon?

En äkta 'Mårbacka' har ljust rosa blommor med rosa ståndarknappar och rostrött pulver. Det är en mycket kraftig sort, som växer oregelbundet, lite vilt, lite ostyrigt men mycket charmigt. Så populär är 'Mårbacka' att det nu också finns både en vit och en röd, som fått samma namn.

Relaterade inlägg: