Vad är Orkidekompost?

Innehållsförteckning

Vad är Orkidekompost?

Vad är Orkidekompost?

Blommorna ska planteras i särskild orkidékompost, den består av barkbitar med olika struktur som ger ett poröst material där orkidéns rötter trivs. När rötterna ser gråa ut och orkidén känns lätt är det dags att vattna.

Är oftast orkidé?

Orkidé x Burrageara Detta är en lättskött orkidé som kan blomma när som helst under året, ofta med flera stänglar från en och samma bulb. Alla föräldrarna kommer ursprungligen från den tropiska regnskogen där de växer som epifyter på träden. Som andra epifytiska orkidéer vill de växa i en väldränerad orkidékompost.

När behövs omplantering av orkidéer?

  • Omplantering behövs bara med 2–3 års mellanrum eller när orkidéerna håller på att växa ur sin kruka. Plantera om dina orkidéer i särskild orkidékompost som är mager och luftig. Byt inte till för stor kruka. Då tar det längre tid för komposten att torka upp mellan vattningarna och risken för övervattning ökar.

Vad är den mest odlade orkidén?

  • Phalaenopsis, eller Brudorkidé som den brukar kallas är den mest odlade och populäraste orkidén. De är lättodlade och tåliga och det finns tusentals olika sorter som gör den mycket användbar och eftertraktad både i kruka och som snittblomma i hemmet och i större arrangemang.

Vilka är de mest populära svenska orkideerna?

  • Svenska orkide arter. Här kommer du inom kort kunna läsa om några av de mest populära svenska orkide arterna såsom Guckuskor (Cypripedium calceolus), Norna (Calypso bulbosa) och Jungfru Marie nycklar (Dactylorhiza maculata). Guckuskor Cypripedium calceolus. Norna.

Relaterade inlägg: