Vilka kännetecken har en person med autism?

Innehållsförteckning

Vilka kännetecken har en person med autism?

Vilka kännetecken har en person med autism?

Det krävs alltid flera symtom som är så begränsande att det innebär en funktionsnedsättning, för att man ska få en diagnos.

  • Vanliga egenskaper vid autism. ...
  • Svårigheter att tolka det sociala samspelet. ...
  • Upprepande beteende. ...
  • Svårt med förändringar. ...
  • Varje situation upplevs som unik. ...
  • Annorlunda reaktioner på sinnesintryck.

Har folk med Asperger känslor?

Personer med Aspergers syndrom känner precis lika mycket känslor som andra, men de har bara svårare att visa dem. Personer med Aspergers kanske inte ler när de är glada eller visar nedstämdhet lika tydligt. Personer med Aspergers har också en tendens att prata i en mer platt och monoton röst.

Vad är skillnaden mellan autism och Asperger?

Det är ett sätt att vara, en del av din personlighet. Asperger heter egentligen Aspergers syndrom. Det är en form av autism, som är en funktionsnedsättning. Du kan få hjälp och stöd att lära dig att leva med asperger.

Hur ska man hantera en person med autism?

Undvik öppna frågor som ”Kan du berätta hur du upplever din situation?” eftersom de ofta är svåra att besvara. En del personer med autism har lättare att besvara frågor och att delta om de kan förbereda sig. När du kallar till mötet kan det därför vara bra att berätta vilka frågor som du behöver ha svar på.

Hur hantera vuxen med asperger?

Försök att berätta vad du behöver för att funka på bästa sätt, för personer du litar på. Säg att du har asperger och hur det påverkar dig. Det blir oftast lättare för dig när andra förstår dig och vet vad du behöver. Men det är alltid du som bestämmer vad andra ska få veta om dig.

Relaterade inlägg: