Vad är didaktiska verktyg?

Innehållsförteckning

Vad är didaktiska verktyg?

Vad är didaktiska verktyg?

På Stockholm Universitet utvecklas didaktiska verktyg som lärare i naturvetenskap kan använda sig av i den dagliga verksamheten. ... I projektet utvecklade didaktikforskare och NO-lärare tillsammans verktyg för att planera undervisning så att den blir mer meningsfull för eleverna.

Vad är Flerstämmigt klassrum?

Det flerstämmiga klassrummet är ett klassrum där lärarens röst bara är en av många som hörs, där eleverna lär av varandra och där både muntligt och skriftligt språk intar en central plats. ... Läsaren får möta elever från olika samhällen och etniska grupper och lärare som har modet att pröva nya metod...

Vad är interaktion i samtalet?

Interaktion i meningsfulla sammanhang Omsatt i praktiken innebär det att elever ska få lära språk genom att interagera med andra elever, med lärare och med personer utanför klassrummet, samt med hjälp av olika material och digitala verktyg.

Vad är flerstämmig?

Flerstämmighet är en musikterm som innefattar all musik där flera toner av olika höjd ljuder samtidigt.

Varför EPA metoden?

EPA är en struktur som syftar till att uppmuntra elever till delaktighet. Det här sättet att arbeta kan underlätta för elever som har svårt med koncentration. De får stöd av tydliga ramar och kortare moment att förhålla sig till. Metoden börjar med att hela klassen får en fråga/ett påstående.

Relaterade inlägg: