Vad lär man sig i årskurs 7?

Innehållsförteckning

Vad lär man sig i årskurs 7?

Vad lär man sig i årskurs 7?

Årskurs 7

  1. Tal och de fyra räknesätten. I det här kapitlet repeterar vi hur tal och räkning fungerar med de fyra räknesätten. ...
  2. Bråk och procent. I kapitlet om bråk och procent lär vi oss vad bråktal är och hur vi kan skriva om bråktal på olika sätt. ...
  3. Uttryck och ekvationer. ...
  4. Geometri och enheter. ...
  5. Statistik.

Vad lär man sig i åk 9?

I detta kapitel övar vi på att hantera matematiska uttryck, bland annat uttryck som innehåller parenteser och potenser, samt att lösa ekvationer. Vi lär oss också vad en funktion är och hur vi med hjälp av koordinatsystem och grafer kan undersöka funktioner.

Är Matteboken?

Matteboken.se är ett verktyg för att studera matte via nätet. Sidan har skapats och drivs av Mattecentrum, en ideell förening som hjälper barn och unga med matematik. Det är alltid gratis att plugga med oss. Här på Matteboken.se finner du all teori som man behöver för att klara sig genom sina mattestudier.

Vad lär man sig på historia?

Undervisningen i ämnet historia ska syfta till att eleverna utvecklar såväl kunskaper om historiska sammanhang, som sin historiska bildning och sitt historiemedvetande. Detta innebär en insikt om att det förflutna präglar vår syn på nutiden och därmed uppfattningen om framtiden.

Relaterade inlägg: