Vad är Potatisprotein?

Innehållsförteckning

Vad är Potatisprotein?

Vad är Potatisprotein?

En annan biprodukt som är mycket proteinrik är potatisprotein. Det är resterna från stärkelseutvinning från potatis, och det innehåller mycket protein, ca 685 g smb rp per kg foder. Potatisprotein har också en mycket bra proteinkvalitet och är en eftertraktad vara för foderindustrin.

Vad menas med kraftfoder?

Kraftfoder. Exempel på kraftfoder är havre (hel, krossad eller klippt), korn, majs och fullfoder i form av pellets eller som müsli. Kraftfoder innehåller energi och protein, och det ska du ge till hästar som komplement till grovfoder om de är i hårdare arbete.

Vad är kraftfoder häst?

Hästar är utpräglade gräsätare och är helt anpassade för gräs i olika former som enda föda. Trots detta utfodras många hästar med kraftfoder. Det finns många olika typer av kraftfoder, men det som är gemensamt för dem är att de generellt sett innehåller mer fett, protein, socker eller stärkelse jämfört med grovfoder.

Vad är Foderjäst bra för?

Foderjäst är särskilt rik på B-vitamin men innehåller även naturliga aminosyror samt ofta en inblandning av vetefodermjöl som bärare åt produkten.

Vilket kraftfoder är bäst?

Havre är det vanligaste kraftfodret och är tillsammans med hö och mineraler tillräckligt för de flesta normalpresterande hästar. Havre har en bra sammansättning av protein, energi, växttråd och fett. Havre ges både hel och krossad, men hel havre håller näringsvärdet bättre.

Relaterade inlägg: