Vad läser man i naturkunskap 1b?

Innehållsförteckning

Vad läser man i naturkunskap 1b?

Vad läser man i naturkunskap 1b?

Kursen naturkunskap 1b omfattar punkterna 1–6 under rubriken Ämnets syfte....Naturkunskap 1b, 100 poäng

  • Frågor om hållbar utveckling: energi, klimat och ekosystempåverkan. ...
  • Olika aspekter på hållbar utveckling, till exempel vad gäller konsumtion, resursfördelning, mänskliga rättigheter och jämställdhet.

Måste man läsa naturkunskap?

på de yrkesprogrammen är kursen Naturkunskap 1a1 obligatorisk. Det betyder att utan BETYG i den kursen, går det inte att få ut Examensbevis. ... Naturkunskap 2 baserar sig på det man har lärt sig i kursen naturkunskap 1a2 /eller nk 1b/. Nk 1b är en större kurs, som inkluderar nk1a1 och 1a2.

Kan man läsa naturkunskap 2 utan naturkunskap 1?

Ja, du kan läsa Naturkunskap 2 istället om du vill det. Du kan fråga Komvux om du räknas som behörig eller inte utan Naturkunskap 1 men om du inte skulle räknas som behörig så kan du fortfarande göra prövning i Naturkunskap 2.

Vad motsvarar naturkunskap A?

Naturkunskap A motsvarar Naturkunskap 1a1. Naturkunskap B motsvarar Naturkunskap 2. Kursen Naturkunskap 2 bygger på kursen Naturkunskap 1a2 och därför måste du som tidigare läst Naturkunskap A även läsa kursen naturkunskap 1a2 för att gå vidare till Naturkunskap 2.

Vilka läser naturkunskap?

De flesta gymnasister läser naturkunskap. Ett viktigt syfte med detta ämne är att förbereda eleverna för vuxenlivet i ett demokratiskt samhälle. Som lärare fungerar du som deras guider i den naturvetenskapliga kulturen. För detta krävs kunskaper om barn och ungdomars vardagsföreställningar.

Varför ska man läsa naturkunskap 2?

I kursen Naturkunskap 2 får du bland annat kunskap om människokroppen. Du får lära dig hur den är uppbyggd och hur den fungerar. I kursen får du också lära dig om universum och jordens uppkomst. Även grundläggande kemi är en del i denna kurs.

Vad behöver jag för att läsa naturkunskap 2?

Naturkunskap 2 innehåller delar av Biologi 1, Kemi 1 och Fysik 1. I fall en utbildning kräver Naturkunskap 2 och man har redan godkända betyg i Biologi 1, Kemi 1 och Fysik 1 så uppnår man behörigheten för Naturkunskap 2.

Måste man ha godkänt i naturkunskap 1b?

Följande kärnämnen måste finnas med i ett slutbetyg: *Det går bra att läsa Naturkunskap 1b, 100 poäng, du kan använda kursen i ditt slutbetyg men den kommer att delas upp i Naturkunskap 1a1 och Naturkunskap 1a2.

Kan jag läsa Naturkunskap 2?

FÖRKUNSKAPER OCH BEHÖRIGHET För att läsa Naturkunskap 2 ska du tidigare ha läst kursen Naturkunskap 1b, eller kursen Naturkunskap 1a 1 och kursen Naturkunskap 1a 2.

Relaterade inlägg: