Hur referera till bilagor?

Innehållsförteckning

Hur referera till bilagor?

Hur referera till bilagor?

För att referera till en bilaga kopplad till uppsatsen anges bilagans namn i den löpande texten. Refererade bilagor skall inte anges i referenslistan.

Hur refererar man till en bilaga Harvard?

Källhänvisning är en hänvisning till en källa i den löpande texten. I denna variant av Harvardstilen består källhänvisningen av författarens efternamn följt av utgivningsår och sidnummer. Observera att det finns andra varianter där sidnummer inte anges.

Vad är en bilaga i en rapport?

Var placeras bilagorna? Efter Referenser, allra sist i rapporten. Vad ska finnas i bilagor? ... omfattande sifferuppgifter, formler, ekvationer och kod samt enkäter som redovisas i undersökningen, men blir störande i själva rapporten pga av sitt omfång.

Hur refererar man till dokument?

I allmänhet rekommenderas att du skriver dokumentets fullständiga titel och dokumentsymbol. Om du citerar ska antingen sidnummer eller paragraf ingå. Vissa stilar kräver att webbadressen till dokumentet anges om det har hämtats från internet, samt även datum för när webbsidan granskades.

Hur hänvisa till figur i text?

Om du skriver och resonerar kring en bild eller figur i din egen text ska du referera till den på samma sätt som för t. ex. ett skrivet verk. Det innebär att du ska namnge upphovspersonen eller upphovspersonerna, och datumet för när bilden skapades eller publicerades.

Hur skall en källförteckning se ut?

Källförteckningen eller referenslistan placeras längst bak i dokumentet men före eventuella bilagor. Här ska det finnas tillräcklig information om alla dina skriftliga källor för att din läsare enkelt ska kunna hitta till de dokument du har använt i ditt arbete.

Hur refererar man till en PowerPoint Harvard?

En referens kan skapas enligt följande grundläggande format: Om inget år kan identifieras ange u. å. (= utan år) istället. Om presentationen är på engelska kan man skriva [PowerPoint slides] istället.

Relaterade inlägg: