Vad lär sig barnen på fritids?

Innehållsförteckning

Vad lär sig barnen på fritids?

Vad lär sig barnen på fritids?

fritidshemmet lär sig barn att ingå i sociala sammanhang och att utveckla sin identitet. De lär sig också att utifrån ålder och mognad ta ansvar för sig själv och andra. ... Verksamhetens innehåll och kvalitet kan därför få märkbar betydelse för barns utveckling och lärande under de första skolåren.

Vad är Grupporienterat lärande?

Självkänslan påverkar i sin tur elevens förmåga att lära. Uppdraget i praktiken Fritidshemmets pedagogik bygger på ett grupporienterat arbets sätt där relationerna mellan eleverna och mellan eleverna och personalen är viktiga redskap i arbetet.

Vad är fritids för dig?

Fritid kan vara saker som man utför ensam eller i grupp. Exempel på detta kan vara innebandy, fotboll, dans, sång/musik. Definitionen av Fritid för oss på Fritidshjälpen är stor. Det kan vara en idrottsaktivitet, men det kan också vara inom kultur.

Hur kan dokumentationen för en aktivitet se ut när det gäller a ett barn på fritidshem?

Exempel på hur dokumentationen kan stödja er Ett av målen är att barnen ska utveckla sin förståelse för vilka material som går att återvinna. Dokumentationen kan då visa barnens tidigare erfarenheter av och kunnande om återvinning så att ni kan följa barnens utveckling och lärande under arbetets gång.

Är fritidshem obligatoriskt?

Ditt barn ska få en plats så fort det konstaterats att det finns ett behov. Din kommun ska erbjuda fritidshem för elever i förskoleklass, grundskola och grundsärskola, om inte en fristående skola gör det. Staten ska erbjuda utbildning i fritidshem för elever i specialskola och sameskola.

Vad gör en fritidschef?

Vi stöttar våra kollegor i hela förvaltningen genom exempelvis att arbeta med projektsamordning och med att säkerställa att lagar, policyer och andra styrdokument följs. Vi hanterar och ger också stöd kring kommunikationsfrågor och sköter förvaltningens diarium samt ekonomi- och personalfrågor.

Relaterade inlägg: