Vad läser man i gymnasiet?

Innehållsförteckning

Vad läser man i gymnasiet?

Vad läser man i gymnasiet?

I den nya gymnasieskolan finns nio ämnen som är gemensamma för hela gymnasie skolan – engelska, historia, idrott och hälsa, matematik, naturkunskap, religionskunskap, samhällskunskap och svenska/svenska som andraspråk.

Vad gör man i svenska på gymnasiet?

Undervisningen i ämnet svenska ska syfta till att eleverna utvecklar sin förmåga att kommunicera i tal och skrift samt att läsa och arbeta med texter, både skönlitteratur och andra typer av texter. Eleverna ska ges möjlighet att i skönlitteraturen se såväl det särskiljande som det allmänmänskliga i tid och rum.

Kan man läsa teckenspråk på gymnasiet?

Andra språk på gymnasiet Du har också möjlighet att läsa: · Ditt modersmål, som får ersätta de obligatoriska kurser i ämnet Moderna språk eller läsas som kurser inom Individuellt val. · Teckenspråk; Teckenspråk för hörande är numera jämställt med Moderna språk.

Vilka är kärnämnena i gymnasiet?

De gymnasiegemensamma ämnena är:

  • Svenska/svenska som andraspråk.
  • Engelska.
  • Matematik.
  • Idrott & hälsa.
  • Historia.
  • Samhällskunskap.
  • Religionskunskap.
  • Naturkunskap.

Vad innebär retorik på gymnasiet?

I denna kurs får du lära dig om retorik – konsten att tala väl och övertygande. I kursen kommer du bland annat öva på att använda rösten, kroppsspråket och tala inför människor. Retorik innebär även att aktivt lyssna och respondera konstruktivt.

Kan man läsa latin på gymnasiet?

Ämnets syfte I undervisningen ska eleverna ges möjlighet att utveckla kulturell och språklig medvetenhet och analysförmåga. ... För att eleverna ska kunna läsa och förstå latinska texter ska undervisningen ge eleverna möjlighet att utveckla kunskaper i latinets ordförråd och grammatik.

Kan man läsa ryska på gymnasiet?

I svenska grundskolan och gymnasieskolan ska alla elever få välja mellan minst två av de moderna språken franska, spanska, eller tyska som sitt språkval i moderna språk. På vissa skolor kan du läsa andra moderna språk. Till exempel ryska, italienska, japanska, portugisiska eller kinesiska.

Relaterade inlägg: