Vad betyder Lärlingsmodellen?

Innehållsförteckning

Vad betyder Lärlingsmodellen?

Vad betyder Lärlingsmodellen?

Lärlingsmodellen och reflektionsmodellen är två traditioner som lyfts fram i litteraturen. Inom lärlingsmodellen finns också begreppet mästarlära. Handledningen enligt lärlingsmodellen följer ofta ett mönster genom demonstration, tillämpning och korrigering (Lauvås och Handal, 2001).

Vad är Handledningsmodellen?

Syfte Syftet med handledningsmodellen är att åstadkomma en VFU av hög kvalitet med en lärandemiljö som möjliggör ett optimalt lärande för studenter. ... Den verksamhetsförlagda utbildningen utgör en viktig del i studenternas lärande, med målet att uppnå en professionell kompetens i sjuksköterskcyrket.

Vad är Gibbs Reflektionscykel?

Gibbs, 1988). Under pågående VFU upplever studenter ofta att de får nya intryck, erfarenheter och mycket annat att förhålla sig till. ... Reflektion främjar lärande, genom att hjälpa studenter tänka igenom läraktiviteter och koppla teoretisk kunskap till praktiskt utövande, genom att ge ökad möjlighet till förståelse.

Vad är peer learning på svenska?

Det engelska begreppet Peer Learning står för en pedagogisk modell och metod som lägger tonvikt på ett arbetssätt där studenten är mer aktiv och de lär av varandra samt att de lär ut till varandra.

Relaterade inlägg: