Hur ta bort silikatfärg?

Innehållsförteckning

Hur ta bort silikatfärg?

Hur ta bort silikatfärg?

Re: silikatfärg Tack Gaia! det är betong väggar målade med färg som är väldigt lätt att skrapa bort, men då försvinner struckturen från väggen (troligt kalkputs)!

Kan man måla över silikatfärg?

En Silikatfärgs-målad yta ser istället ofta fortfarande bra ut även om konstruktionen bakom/ putsen skadas och då är risken större att man inte upptäcker problemet i tid . Man skadar alltså inte konstruktionen genom att måla med vanlig väggfärger och man kan inte åtgärda ett problem genom att måla med Silikatfärg.

Hur tar man bort plastfärg från puts?

Långsammare går det med varmluftpistol o skrapa. Sen har du den kemiska vägen, färgborttagningsmedel, finns speciella för plastfärg men de flesta sorter löser färgen. Det läggs på och verkar en stund för att sedan skrapas med stålspackel eller annat lämpligt verktyg.

När måla putsad vägg i källare?

Smuts och fett tvättas först bort med vår målartvätt, underlaget måste vara fast och känns den putsade ytan stofftig eller porös så behöver den slipas till fast underlag. Om den puts som idag där sitter är ett sugande underlag kan ytan behöva grundmålas.

Vad innehåller silikatfärg?

Silikatfärg är en vattenburen färg med ett mineraliskt (oorganiskt) bindemedel som utgörs av vattenglas, och kallas därför ibland också vattenglasfärg. Vattenglas är beteckning på både kaliumsilikat och natriumsilikat, med det är i stort sett bara det förra, kalivattenglas, som används som bindemedel i silikatfärger.

Relaterade inlägg: