Vad betyder siffrorna på ett objektiv?

Innehållsförteckning

Vad betyder siffrorna på ett objektiv?

Vad betyder siffrorna på ett objektiv?

objektivet står en siffra, ofta i decimalform, alltså till exempel 3.5 eller 5.6. Detta är ett värde för hur ljusstarkt objektivet är. Ett ljusstarkt objektiv släpper alltså in mycket ljus och har en stor öppning där ljuset kan komma in.

Vilka objektiv passar till Canon?

Vilka objektiv passar till min kamera? Alla Canon EF-objektiv passar till alla EOS-kameror -som inte har någon extra bokstav efter EOS. EF-fattningen har funnits sedan 1987. Canon EF-S-objektiv passar endast EOS med EF-S-fattning, de kamerorna har så kallad APS-C-sensor och ger 1,6x beskärningsfaktor.

Vad innebär fast objektiv?

Fasta objektiv är ofta lite mindre och nättare men framför allt, ljusstarka och skarpa. Detta ger lite mer utmaning istället för att använda en zoom. ... Fördelen med fasta objektiv är att de är ljusstarka och ger dig möjligheten att fota med en suddig bakgrund medan det som är i fokus är skarpt.

Vad står F för på en kamera?

F-värdet används för att säga hur stor ett objektivs bländare är i förhållande till brännvidden. ... Men f-värdet betyder alltså bara hur stor bländaren är. Inte hur mycket ljus som släpps igenom, mängden ljus som släpps igenom mäts nämligen i ett T-värde istället. T står i det här fallet för transmission.

Relaterade inlägg: