Vilken storlek på pjäxor till barn?

Innehållsförteckning

Vilken storlek på pjäxor till barn?

Vilken storlek på pjäxor till barn?

För växande fötter är grundregeln att pjäxan ska vara en centimeter längre än foten. Om barnets fot är 19,5 cm lång ska du alltså välja en pjäxa som är 20,5 cm. Ett vanligt misstag är att tänka att barnet kan växa i pjäxorna, men köper du en för stor pjäxa kommer barnet inte kunna kontrollera skidorna.

Vilken storlek på Slalompjäxor?

Rekommendationen är att välja den storlek som är precis över ditt fotmått, d.v.s. om din fot mäter 26,9 cm ska du välja en pjäxa med storleken 27.5. Pjäxans bredd benämns som läst och desto bredare läst, desto högre komfort. För optimal passform bör du välja en lästbredd som är något smalare än din fot.

Vad är storlek 39 i pjäxor?

SALOMON - PJÄXOR
MONDOPOINTSTORLEK
24,538,5
2539
25,540
2640,5

Vilken storlek är 23.5 i pjäxor?

Nordica storleksguide (pjäxor)
MondopointUS HerrUK
23.55.54.5
24.06.05.0
24.56.55.5
25.07.06.0

Hur mäter man pjäxor?

Ställ dig på ett papper med hälen mot en vägg, sätt en punkt där stortån slutar, mät mellan punkten och väggen! För barn kan det vara enklare att rita av barnets hela fot på pappret. Den pjäxa du ska ha är den storlek som kommer närmast din fots längd uppåt i skalan. Mäter foten 23,3 cm väljer du storlek 23,5.

Hur är Salomon skor i storlek?

Det bästa är att prova olika modeller och storlekar på kvällen, med dina vandringssockor på. Fötter sväller gärna lite under dagen. Innan du drar åt skorna bör du kunna få plats med ett finger bakom hälen när tårna har kontakt med skon. Om du hamnar mellan två skostorlekar, välj den större.

Vad är Sulmått?

Sulmåttet är yttermåttet från pjäxans tå till häl, måttet anges i millimeter och finns oftast angivet på utsidan av pjäxans häl. I de fall du inte kan hitta något mått kan du mäta pjäxans yttermått från tå till häl (anges i millimeter).

Vad betyder Mondopoint?

Mondopoint är baserat på fotens centimetermått. ... Storlekarna på pjäxor anges i något som kallas mondostorlekar (kallas också mondopoint) vilken är en standardisering framtagen av International Organization for Standardization (ISO).

Relaterade inlägg: