Vad passar med Tuvrör?

Innehållsförteckning

Vad passar med Tuvrör?

Vad passar med Tuvrör?

Tuvrör passar såväl i perennrabatten, som i solitärgrupper med bara gräs eller tillsammans med låga buskar. Gräs är fantastiskt vackra i eftermiddags- och kvällsljus så tänk på placeringen. Beskärning utförs tidigt på våren.

När så prydnadsgräs?

Det finns gräs för alla delar av trädgården. Den bästa tiden för plantering av gräs är på våren och försommaren. Krukodlade exemplar kan man plantera vilken tid på året som helst men de behöver extra tid på sig för att etablera sig innan vintern, jag skulle säga att våren och sommaren är den bästa tiden oavsett.

När klippa ned prydnadsgräs?

Generellt gäller för prydnadsgräs: Sommargrönt gräs kan du beskära antingen på hösten eller våren, vintergröna grässorter som storfryle (Luzula silvatica) däremot ansar du på våren när alla döda blad ska tas bort.

Hur tätt plantera Tuvrör?

Planteringsavståndet beror på om man är ute efter en samlad gräskänsla, eller vill att gräsen ska framträda mer solitärt, kanske med andra växter däremellan. Växtsättet har också betydelse; uprätväxande gräs planteras på ett avstånd av ca 1/3 av den slutliga höjden om de ska växa ihop.

Relaterade inlägg: