Kan killar få blåskatarr?

Innehållsförteckning

Kan killar få blåskatarr?

Kan killar få blåskatarr?

Blåskatarr hos män Är du man och har blåskatarr får du olika sorts läkemedel beroende på om du har feber eller inte. Om du inte har feber får du behandling under sju dagar med nitrofurantoin eller pivmecillinam. Har du feber får du ciprofloxacin, en så kallad kinolon.

Vilken typ av antibiotika för urinvägsinfektion?

coli är oftast fullt känsliga för nitrofurantoin och mecillinam. För empirisk behandling rekommenderas därför i första hand nitrofurantoin (Furadantin) eller pivmecillinam (Selexid, Penomax). Kinoloner som ciprofloxacin skall inte användas för behandling av okomplicerad cystit.

Vad är symtom på urinvägsinfektion?

  • Symtom på urinvägsinfektion. Urinvägsinfektioner kan uppstå plötsligt och vanliga symtom är: Täta trängningar, du behöver gå och kissa ofta. Svårt att hålla dig. Sveda när du kissar. En känsla av att inte kunna tömma blåsan ordentligt. Lätt illamående och ont i nedre delen av magen.

Kan man drabbas av urinvägsinfektion?

  • Urinvägsinfektion kan vara en symptomfri åkomma, men om man drabbats av en infektion så kan det yttra sig genom en rad olika symptom, främst att man upplever täta trängningar (man behöver urinera oftare), har svårt att tömma hela blåsan (urinretention) och man kan uppleva sveda och ömhet när man kissar.

Kan urinvägsinfektioner uppstå plötsligt?

  • Urinvägsinfektioner kan uppstå plötsligt och vanliga symtom är: Täta trängningar, du behöver gå och kissa ofta. Svårt att hålla dig. Sveda när du kissar.

Relaterade inlägg: